Üvegből építünk!
Magyar English

További lehetőségek a belsőépítészek számára

A digitális nyomtatott üvegek használata az építészek és tervezők kreativitásának korlátlan szabadságot biztosít a belső építészetben is.
További lehetőségek a belsőépítészek számáraAz üvegfeldolgozásban egyre népszerűbb trend a nagy üveglapokra nyomtatott képek alkalmazása dekorációs elemként. A digitális kerámiabázisú üvegnyomtatásnak köszönhető, hogy a kreatív tervezőknek és építészeknek a keze nincs többé megkötve a korlátozott lehetőségek által.

A Dip Tech cég volt az, aki GlasJet nyomtatógépeivel lehetővé tette ennek a trendnek széleskörű elterjedését a világon. Ezek a gépek egyesítik a speciális szoftverek alkalmazását a kerámiabázisú ink-jet nyomtatási technológiával. Mára köztudottá vált a szakmában, hogy a digitális üvegnyomtatás egyszerűbb és költséghatékonyabb a hagyományos szitázássnál. A digitális fájlok tárolása pedig lényegesen egyszerűbb a sziták tárolásánál.
A Dip Tech gépeivel készült belsőépítészeti installációk mára minden kontinensen jelen vannak New York-tól Kínáig, Oroszországtól Malajziáig. A reklám célú felhasználási lehetőségek száma végtelen.
Hipermarketekben a különböző osztályok díszítésére, bevásárló központokban a márkaboltok, sétányok dekorációjára az egész világon használják a nyomtatott üvegeket. Irodákban, szállodák, irodaházak recepcióinál szintén szívesen alkalmazzák a dekorációs üvegeket vidám és kellemes hangulatot biztosítva az ott dolgozóknak és a látogatóknak. Többek között várótermek, könyvtárak, metróállomások díszítésében is népszerű ez a technológia, mellyel absztrakt mintáktól a fotorealisztikus ábrázolásig szinte bármi megvalósítható. Nem megfizethetetlenek és nagyon hatásosak a nyomtatott mintás konferencia asztalok sem.
Természetesen a nyomtatott üvegek nem csak reklámcélokra és közterületek díszítésére alkalmasak, hanem praktikus célokra is, például családi házak, lakások ablakainak, ajtóinak esztétikusabbá tételére.

Fa vagy műanyag bejárati ajtókba, konyhabútorok, vitrinek ajtajába is kerülhetnek nyomatatott üveg betétek. A színes üvegképek lehetnek dohányzó asztalok, ebédlő­asztalok lapjai vagy megjelenhetnek lépcsők felületén, üvegkorlátján, valamint szolgálhatnak zuhanykabinok, tükrök díszítésére, erkélyajtók dekorációjára, nem is beszélve az üvegre nyomatatott családi fotók különlegességéről. Visszatérve az ablakokra: üvegnyomtatással lehetővé válik különböző áttetszőség kivitelezése a magánélet védelméért vagy a napsugárzás ellen.

Akár kültéri vagy beltéri, akár közterületi vagy magán alkalmazásról van szó, a GlasJet gépekkel készült képek valódi műalkotások lehetnek. Az üveglapok szinte festővászonként funkcionálnak és a nyomtatás kombinálható a különböző típusú üvegek műszaki, esztétikai tulajdonságaival is.

A Jüllich Glas Holding Zrt. a 2008. óta tulajdonában lévő GlassJet nyomtató­géppel számos hasonló külső- és
belsőépítészeti design kialakításában vett már részt és reméljük a jövőben is tovább népszerűsíthetjük ezt a technológiát. Kollegáink állnak a kedves érdeklődők rendelkezésére.

További lehetőségek a belsőépítészek számára