Üvegből építünk!
Magyar English

2. Gutmann Családi Vállalat- tulajdonosok Napja

Gutmann-díj Kelet-Közép-Európa legkiválóbb családi vállalatai számára – ünnepélyes díjátadó A Jüllich Glas a legjobb magyar családi vállalat 2015-ben; az Oázis Kertészet két közép-kelet európai kategóriában is diadalmaskodott
2. Gutmann Családi Vállalat- tulajdonosok NapjaA 2. Gutmann Családi Vállalattulajdonosok napján kilenc ország vezető családi vállalatainak több mint 100 tulajdonosa és két, a családi vállalatok kutatásának területén világszerte elismert üzleti főiskola képviselői találkoztak egy exkluzív rendezvény keretében a Bank Gutmann bécsi központjában. Az összejövetel témaköreinek felvezető-vitaindító előadásait prominens többgenerációs osztrák és holland családi vállalatok tulajdonosai, valamint a világ legrangosabb üzleti főiskolái között jegyzett Harvard Business School (Cambridge, USA) és IESE Business School (Barcelona) vezető oktatói tartották.
A Családi vállalattulajdonosok napjának egyik fénypontját a Bank Gutmann által Kelet-Közép-Európa legkiválóbb családi vállalatai számára létrehozott díj 2015-ös nyerteseinek tiszteletére rendezett díjátadó ünnepség jelentette. A „Gutmann Díj Magyarország legkiválóbb családi vállalata számára” nyertese 2015-ben a Jüllich Glass Csoport lett. Az Oázis Kertészeti Kft. két régiós kategóriában is első helyet szerzett: a „Gutmann Díj Kelet-Közép-Európa legjobb utódlási gyakorlattal rendelkező családi vállalata számára” és a „Gutmann Díj Kelet-Közép-Európa példaértékű vállalatirányítási modellel rendelkező családi vállalata számára”. A „Gutmann Díj Kelet-Közép-Európa legkiválóbb családi vállalata számára” fődíjat 2015-ben a bolgár WM Finance Group nyerte el.

A Gutmann-díj bemutatása,
céljai és működése
A világ vezető üzleti főiskolái között számon tartott, barcelonai székhelyű IESE Business School (www.iese.edu) támogatásával a Bank Gutmann 2015-ben útjára indította a „Gutmann-díj Kelet-Közép-Európa legkiválóbb családi vállalatai számára” elnevezésű elismerését.
Az igen rangos díj révén Kelet-Közép-Európában elsőként sikerült megtalálni a régió legjobb családi vállalatait, és bemutatni, hogy milyen jelentőséggel bírnak a munkahelyteremtés, a stabil foglalkoztatás, a helyi befektetések, a jótékony célú kezdeményezések és az innováció területén egyaránt. Ezen túlmenően, a Gutmann-díj Kelet-Közép-Európa családi vállalatainak legjobb gyakorlatait követendő példaként állítja a családi vállalatok tulajdonosai elé, és rávilágít a legsikeresebb és legelkötelezettebb országos és régiós szereplők legfontosabb jellemzőire.
A díjazás folyamatát a Bank Gutmann az IESE közreműködésével dolgozta ki. Az objektivitás, a szigorú függetlenség és a lehető legmagasabb tudományos színvonal biztosítása érdekében az elemzési és rangsorolási eljárást az IESE Business School végezte. Az IESE kutatásának eredményeként elkészült a legjobb jelöltek országonkénti listája, amelyről kiemelkedő családi vállalatok tulajdonosaiból és elméleti szakemberekből álló nemzeti bizottságok választották ki az adott országbeli nyertest. A kelet-közép-európai összesített díj nyertesét az országos nyertesek közül választotta ki egy regionális bizottság John A. Davis professzor, a Harvard Business School „Vállalattulajdonos családok” programjának vezetője elnökletével. A bizottság további tagjai: Jesus Casado, a European Family Businesses (EFB) vezérigazgatója, Heinz Senger-Weiss, egy 15. generációs családi vállalat tagja, Kürti Tamás, az FBN NxG International Committee elnöke, valamint Katerina Janku, elismert cseh családi vállalattulajdonos. A díjazás menetéért egy irányító bizottság felelt, amelynek tagjai Gordian F. Gudenus és Heinrich von Liechtenstein, az IESE Business School tanára voltak.
A Gutmann családi vállalattulajdonosok számára kínált szolgáltatásai
Az 1922-ben alapított, családi tulajdonban álló, és a felelősségvállalás iránt elkötelezett vállalkozók által vezetett Bank Gutmann kifejezetten családi vállalatok számára nyújt tanácsadást és támogatást egyedülálló szolgáltatása, a Family Business Owners Service segítségével. Több mint 18 milliárd eurós kezelt vagyonnal a bank piacvezetőnek számít Ausztriában és Magyarországon, és sikeres terjeszkedése eredményeként jelen van számos egyéb kelet-közép-európai országban is.
Mivel a Bank Gutmann tulajdonos-vezetői vállalkozóként tekintenek saját magukra, ismerjük és értjük a családi vállalattulajdonosok helyzetét, képesek vagyunk odafigyelni és biztosítani a szükséges szaktudást.Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Ukrajnában sok sikeres családi vállalat működik, kiterjedt és virágzó üzleti tevékenységgel. Úgy véljük, jelentős tapasztalataink és szakértelmünk révén lehetőségünk nyílik rá, hogy számos területen nyújtsunk támogatást és tanácsadást ügyfeleink részére. Minden országban évente többször is rendezünk workshopokat ismert egyetemi/főiskolai tanárok, tanácsadók és nagy nemzetközi családi vállalatok részvételével.

A Bank Gutmann iPad applikáció letölthető
az App Store-ból „Gutmann” néven.
Letöltés: https://itunes.apple.com/us/app/bank-gutmann/id902503305?mt=8
További tájékoztatás: Lipthay Erzsébet
E-mail: elipthay@crscom.hu

2. Gutmann Családi Vállalat- tulajdonosok Napja