Üvegből építünk!
Magyar English

A Magyar Üvegipari Szövetség

Világossá vált, hogy egy átfogó cselekvési tervet kell készíteni, mely meghatározza a Szövetség megújulását. A kialakított cselekvési terv ezért célul tűzi ki, hogy korszerűsíti a tájékoztatási felületet a honlap megújításával, kihelyezett közgyűléseket szervez, ahol a házigazdák bemutathatják cégüket.
Beindításra kerül egy oktatási program, mely alkalmazástechnikai kérdéseket fog feldolgozni. A szabványosítás területén aktív részvételt fog vinni a szervezet, annak érdekében, hogy a fenntartható energiahasznosítás, a korszerű épületüvegekkel, minél nagyobb körben elterjedjen. A szövetség tagozatai időről időre tájékoztatást adnak munkájukról, melyet a honlapon regisztrált tagok olvashatnak.
A szövetség felújítja nemzetközi tagszövetségekkel kötött kapcsolatait. A szinte az egész országot lefedő civil szervezet tagjai sorában az üvegipar majd minden ágazatából megtalálhatók a kisebb-nagyobb cégek. A Magyar Üvegipari Szövetség jelenleg 32 tagot számlál. A Szövetség életében lezajlott tektonikusmozgások, valamint a gazdasági környezet kedvezőtlen alakulása a felszín arcát is megváltoztatta.
A szövetségből több, esetenként az üveg szakma meghatározó tényezőiként számon tartott tag is kilépett.
A Vezetőség ezért feladati közé sorolta új tagok beléptetését.
Felismerve e lépés fontosságát, Jüllich Ádám a nevével fémjelzett üvegipari holding elnöke - úgy is mint a Vezetőség tagja - vállalta, hogy rövid időn belül számottevően, új tagok beléptetésével növelni fogja a tagság létszámát. A Szövetség legutóbbi közgyűlésén elfogadott javaslata alapján e munka meg is kezdődött, és remélhetően a jövő évi tervek megvalósításánál már újra a kiegészült, esetleg meg is növekedett létszámmal lehet a munkát folytatni.
Azokkal a szakmai szervezetekkel, melyek szorosan köthetők az Üvegipari Szövetségben folyó munkához, kapcsolat kiépítés kezdődik. Ilyen lehet például az ÉVOSZ.
Mindezen feladatok elvégzéséhez elnyerhető pályázati forrásokkal igyekszik a szövetség anyagi felületet is teremteni.

Szentpály László
A Magyar Üvegipari
Szövetség Elnöke