Kapacitásbővítő telephelyfejlesztés megvalósítása a Jüllich Glas Holding Zrt. versenyképességének növelése érdekében

szecreglogoSAJTÓKÖZLEMÉNY

A JÜLLICH GLAS Holding Zrt. 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Telephelyfejlesztés” című pályázat keretében. A pályázat összköltsége 257,51 millió forint.

A JÜLLICH GLAS Holding Zrt. főbb tevékenységei: síküveg feldolgozás-, illetve megmunkálása, hőszigetelő üveg gyártása, edzett és ragasztott biztonsági üveg gyártása, valamint üveg nagykereskedelem. A vállalkozás stratégiája szerint a következő évek célja az eredményesség növelése, a gyártási, szolgáltatási minőség további javítása, főként a belső folyamatok hatékonyabbá tételével.

A beruházás célja a 8000 Székesfehérvár, Holland fasor 5. szám alatti telephelyünkön technológiai csarnok illetve irodaház létesítés.

Új technológiák bevezetése keretében áramellátást biztosító trafókat és technológiai célú víztisztító berendezéseket vásároltunk. A berendezések speciálisan kialakított elhelyezést igényelnek, amelyek feltétele volt a technológia épület megépítése. Az új technológiák révén elsősorban az építőipar számára tudunk olyan építészeti üvegeket készíteni, melyekre jelenleg is nagy kereslet mutatkozik, továbbá vízfelhasználásunkat és a környezetszennyezésünk mértékét sikerült csökkentenünk.

A jelenlegi épület 10-12 évvel ezelőtt épült az akkori termelési nagyságrendhez igazodva. Ez idő alatt a társaság termelése, árbevétele a 2-3-szorosára nőtt, mely révén az irodai munkák is a többszörösére növekedtek. Ezen munkavállalók megfelelő munkakörülmények közti elhelyezése már nem megoldható, szükségessé vált újabb irodai helyiségek megépítése. A termelőkapacitás bővülése elengedhetetlenné tette az értékesítés, a pénzügyi és egyéb irodai adminisztráció bővülését, így projektünk megvalósítását követően újabb 18 dolgozónak tudunk hosszú távú munkalehetőséget biztosítani.

A beruházás 2011. április 10-én kezdődött meg, a projekt befejezése pedig 2014. december 3-án valósult meg.

További információ kérhető:

Szinável Károly
Elérhetőség: +36 (22) 513636, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Jüllich Glas Holding Feldolgozó és Kereskedelmi Zrt.
8000 Székesfehérvár, Holland fasor 5.
Telefon: +36 22 513 636
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elnyert összeg:
100.000.000 Ft

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
KDOP - Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség
8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 1. III. emelet
www.kdrfu.hu